Vad är ett swimspa?

Vad säger du om att kombinera det bästa av två världar – ett spabad och en swimming pool, allt i ett? Då bör du kika vidare på det som kallas för swimspa. Denna nya trend av pool till trädgården ger dig en god temperatur i ditt vatten året om, samtidigt som du även kan använda swimspa som träningsform.

Att ha ett swimspa gör att du kan träna och njuta, men du behöver inte den stora yta som det skulle krävas för en swimmingpool. Kort och enkelt sagt så liknar swimspa en gigantisk jacuzzi. I denna artikel listar vi alla dess fördelar!

Användning av swimspa

Den största användningen av ett swimspa är att det är otroligt mångsidigt för användaren. Du kan antingen sitta i spabadet för en avslappnad stund eller för att använda det som en träningsform.

För dig som vill kunna träna så kan du simma kortare längder i badet, med känslan av att du simmar långt. Detta då swimspat är utrustat med en motor som skapar en vattenström som gör att du får motstånd. Detta gör att du kan utöva tuffare simning i din trädgård.

Den andra delen av poolen består ofta av själva spabadet med sköna stolar där du kan samla dina nära och kära för en kväll av avslappning. Med en temperatur på 23-40 grader så kan hela familjen använda sig ett swimspa året om. 

Fördelar med swimspa:

  • Tar mindre plats än en swimming pool, men har ändå de härliga fördelarna med ett spabad
  • Kan användas året runt då den alltid är uppvärmd
  • Simträning som är skonsamt för din kropp
  • Relativt låga driftkostnader

Driftkostnader när du har ett swimspa

Driftkostnaderna för att ha ett swimspa ser lite olika ut beroende på hur stort ditt swimspa är, men även hur ofta du använder det. De flesta modeller idag är dock relativt energisnåla och gör att du kan välja en storlek och modell som passar dig och ditt hushåll.  

Ha i åtanke att kostnaderna ofta blir lite högre under vinterhalvåret då det behövs mer energi för att värma upp poolen än under sommaren.

Tips: Träna i vatten!

Det är sedan länge känt att det är otroligt bra att träna i vatten, då det är mer skonsamt för dina leder. Detta då man ofta räknas som viktlös i vatten. Att simma är därför en helkroppsträning som är väldigt snäll mot kroppen, i jämförelse med flera andra träningsformer.

Att spaet också går att använda året runt gör att du inte behöver ta paus under vinterhalvåret som med många andra utomhusaktiviteter. Det ger också en väldig tacksam rehabilitering om du redan har skadade eller känsliga knän eller ömtåliga leder.

Slutligen

Om du gått i tankarna att köpa antingen ett spabad eller en swimmingpool kanske det är ännu smartare att investera i ett swimspa? Här får du både träning och avslappning kombinerat, och är en pool som passar hela familjen. Dessutom får du en pool med varma temperaturer som gör att ni får användning av poolen året om.

Innan du gör ditt köp rekommenderar vi att du alltid jämför olika alternativ, modeller och tillverkare på marknaden för att se vad som passar dig och din trädgård bäst. Men någonting vi nästan kan garantera är att när du väl har gjort ditt inköp av ett swimspa så kommer även du se alla dess fördelar som du kan njuta av hela året!