Olka typer av pooler

Det finns många valmöjligheter på marknaden när det gäller pooler, och det kan kännas lite överväldigande i början när man ska bestämma sig för vilken man ska välja. Vi har skrivit den här artikeln för att belysa för- och nackdelar med olika typer av pooler för att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om huruvida en glasfiberpool, en betongpool eller en pool med vinylliner är bäst för dig.

Det finns tre huvudtyper av pooler, och du måste bekanta dig med dessa tre typer och fördelarna med var och en av de innan du tar ett köpbeslut.

Glasfiberpool

Glasfiberpooler finns i nästan alla tänkbara storlekar och former. De är gjutna pooler som installeras i ett stycke på din trädgård. Glasfiberpooler kan värmas upp för att förlänga badsäsongen och kan installeras med fiberoptiska lampor för nattsimning. Glasfiber är ett starkt och lätt material som tillverkas genom att väva in små glastrådar i ett tyg och härda tyget med ett speciellt polyesterharts. En slät yta skapas genom att man tillsätter väderbeständig gel.

En stor fördel är att glasfiberpooler vanligtvis kan installeras mycket snabbt – ibland så snabbt som på några dagar! Tidsramen varierar beroende på hur lång tid det tar för utgrävning av poolplatsen och elarbeten

Pool med vinyl-liner

En pool med vinyl-liner har en specialtillverkad vinylplatta mellan vattnet och poolkonstruktionen. Linern låser vanligtvis sin överkant, som kallas för en kupa, i ett spår som är placerat på undersidan av kanten, som är på däcknivå. Under poollinern finns ett sand- eller cementliknande golv. Väggarna, som vanligtvis är paneler av galvaniserat stål eller termoplast. Väggarna stöds bakifrån så att de inte kan böjas ut av vattnets tyngd. Alla väggpaneler fästs ihop för att bilda bassängens omkrets.

Det finns många fördelar med att installera en pool med vinylliner. Vinylpooler är mycket flexibla och kan inte spricka som en betongpool. En vinylliner gör alla ytor på din pool släta. På grund av flexibiliteten med stålväggarna erbjuder en vinylpool obegränsade designalternativ, storlekar och former. En vinylpool kan vara billigare än en glasfiberpool eller en betongpool.

Betongpool

Den sista typen av pool är betongpoolen. För närvarande ligger betongpooler i den övre prisklassen. även om det är värt pengarna om du vill få en pool av högsta kvalitet. Det finns inga begränsningar när det gäller dina designalternativ, du kan utforma varje del av dessa pooler helt efter dina önskemål. Ytbehandlingarna kan också vara av många olika sorter vilket ger poolen ett mycket unikt utseende. Du har möjlighet att placera porslins-, keramik- eller till och med glasplattor runt poolens närhet. Alla möjligheter och valmöjligheter du har med betongpooler är praktiskt taget oändliga. Oavsett om du är en poolentusiast eller bara har en stor budget är detta definitivt en pool som är värd att överväga på allvar. Med denna typ av pool kan du verkligen få dina drömmars pool.