Problem med poolen: här är de 4 vanligaste problemen en poolägare stöter på!

Det är bra att äga en pool. Men vissa problem kan uppstå med din pool. Läs vidare för att lära dig om de vanligaste poolproblemen.

Även om pooler är bra för varma sommardagar och födelsedagsfester kommer de också med en del oönskade problem.

Det är viktigt att förstå vanliga poolproblem som varje poolägare ställs inför. Om du vet vad du ska se upp för och hur du tar hand om din pool på rätt sätt får du en ren pool som du kan njuta av året runt (eller åtminstone när det är varmt ute).

Här är några vanliga poolproblem som du bör känna till och vad du kan göra åt dem.

Tillväxt av alger

En frisk bassäng ska ha en klar/blå färg. Men vi har alla stött på en pool som ser mustig och grön ut och som inte går att simma i. Pooler som har en grön färg är sannolikt angripna av skadliga alger, vilket är det vanligaste poolproblemet som husägare ställs inför.

Algerna angriper vanligtvis pooler som har för låg klorinhalt. Om din pool börjar se grön ut är det en bra idé att anlita ett poolunderhållsföretag för att bli av med algerna. Därefter bör du öka klorhalten i din pool för att förhindra framtida algangrepp.

För mycket klor

Klor är bra för att hålla alger borta från poolen, men för mycket klor kan vara lika problematiskt som alger.

Om du får svår ögonirritation eller har svårt att se under vattnet kan du ha för mycket klor i poolen. Det bästa sättet att veta hur mycket klor som finns i din pool är att mäta det och se till att dessa nivåer förblir konsekventa.

Tilltäppt poolfilter

Din pool cirkulerar vatten, och den cirkulationen kan störas om poolfiltret är igensatt. Poolfilter blir igensatta när poolen inte rengörs regelbundet. Saker som smuts, löv, insekter med mera täpper till poolfiltret och gör det ineffektivt.

Om du märker att din pool har betydligt mer skräp än vanligt ska du kontrollera filtret. Om filtret är igensatt är det bara att rensa filtret och rengöra poolen. För att förhindra framtida filterstoppar bör du försöka rengöra din pool regelbundet och rensa bort skräp.

Dålig cirkulation

Dålig cirkulation kan orsakas av igensatta poolfilter, men också av ett par andra problem som du bör känna till.

Om du upptäcker att din pool inte cirkulerar ordentligt men att filtret är klart kan du ha en trasig säkring eller ett annat elektriskt problem.

En annan orsak till att cirkulationen är dålig kan bero på ett hål i luftledningen. Om poolens luftledning läcker kommer poolen inte längre att cirkulera. Få ut ett poolreparationsföretag på en gång för att reparera luftledning eller elektriska skador som hindrar poolcirkulationen.

Säg adjö till poolproblem!

Låt inte din pool bli oduglig i sommar. Vidta förebyggande åtgärder och vet när du ska känna igen vanliga poolproblem.

Det bästa sättet att ta hand om din pool är att ha regelbundet poolunderhåll för att hålla din pool orörd.