Fördelar med en poolrobot

Fördelar med en poolrobot – Du som har en egen pool vet hur mycket jobb det innebär att städa poolen. Dagligen ramlar det ner skräp och blad i vattnet. Det kan kännas näst intill omöjligt att hinna med att plocka bort allt och hålla poolen i det där lyxiga skicket. Det konstanta städandet och plockandet kan upplevas irriterande och otroligt tidskrävande. Av den anledningen väljer många att skaffa hjälpmedel för att städa sin pool. Genom att använda sig av en poolrobot får du hjälp att städa din pool och du kan ägna dig åt annat.

Fördelar

Den största fördelen med en poolrobot är att den är ett fantastiskt hjälpmedel. Genom att den dammsuger upp skräp och smuts från botten av poolen, där det är svårt att städa på annat vis, hålls poolen ren och fräsch. Genom att slippa städa poolen själv får du mer tid över för annat. På samma sätt som en robotdammsugare i hemmet fungerar, kan du greja med annat medan en poolrobot städar din pool.
Genom en poolrobot krävs mindre annan rengöring av poolen vilket leder till mindre kemikalier i poolen. Många personer kan vara känsliga mot kemikalier och om inte annat så är det något många gärna vill minska på i sin pool. En poolrobot är kraftfull och fångar upp otroligt små partiklar och städar ofta betydligt mycket bättre än andra former av manuella bottensug.
Roboten kan även filtrera vattnet medan den suger upp smuts. På detta sätt blir det ökat vattenflöde och vattenkvalitén håller sig hög. Även smuts som inte syns men som kan finnas i vattnet kan filtreras och fastna i poolroboten. På detta sätt är poolroboten svårslagen i jämförelse med andra varianter av rengöring. Om du istället för en poolrobot väljer att använda dig av en manuell bottensug så kopplas dessa ofta till filtersystemet i poolen. På grund av detta behöver du en kraftigare pump vilket i sin tur kan leda till ett högre pris än vad än poolrobot skulle kosta dig från första början.

Mer avancerade poolrobotar kan även ha ett navigationssystem inbyggt. Detta innebär att de kartlägger hela poolen och efter detta ser den till att gå igenom och rengöra hela ytan i poolen varje gång den används. På det sättet missar den inte några ytor och du får en garanterat ren pool.
En poolrobot är otroligt lätt att rengöra då det bara är att ta ur filtret och spola rent det. Detta tar betydligt mycket mindre tid att göra än att rengöra hela poolen för hand.