Historia och kvalitet på Compagnie de Provence tvål

Du kanske har sett Compagnie de Provence tvål i din lokala butik och undrat vad som gör den speciell. Denna franska tvål är lyxig, hållbar och har en rik historia som går tillbaka till 1500-talet. Fortsätt läsa för att lära dig mer om denna ikoniska tvål och varför den är värd investeringen.

Compagnie de Provence-tvålens historia

Compagnie de Provence tvål kan spåra sina rötter tillbaka till 1500-talet, då Marseille var centrum för tvåltillverkningen. Det första dokumenterade omnämnandet av Marseille-tvål gjordes år 1370, då en sändning med 100 tunnor tvål skickades från Marseille till påven Urban V. På 1600-talet var Marseille-tvålen världsberömd för sin kvalitet, och den användes till och med som betalningsmedel under perioder av ekonomiska svårigheter.

Medan den traditionella metoden för att göra Marseille-tvål kräver långsam kokning över en vedeld, har Compagnie de Provence moderniserat processen utan att göra avkall på kvaliteten. Deras tvålar tillverkas fortfarande i kittel enligt ett gammalt recept med 72 % olivolja, 28 % palmolja och rikligt med havssalt. Denna kombination resulterar i en hård tvål som löddrar bra och lämnar din hud ren och mjuk 

Varför du bör använda Compagnie de Provence tvål?

Det finns många skäl att välja Compagnie de Provence tvål framför andra märken på marknaden. För det första är deras tvålar helt naturliga och fria från starka kemikalier. De är också veganvänliga, grymma och miljövänliga. Dessutom är deras tvålar långvariga – en enda tvål kan hålla upp till dubbelt så länge som en vanlig tvål. Slutligen finns deras tvålar i en mängd olika färger och dofter för att passa alla smaker 

Om du letar efter en högkvalitativ och lyxig tvål kan du vända dig till Compagnie de Provence. Med en rik historia som sträcker sig tillbaka till 1500-talet kommer denna fransk malda tvål garanterat att lämna din hud ren och mjuk. Och eftersom den är tillverkad av naturliga ingredienser och inte innehåller några starka kemikalier kan du känna dig trygg med att använda den varje dag. Så varför inte prova Compagnie de Provence tvål idag? Du kommer inte att bli besviken!